Turen går til..

Den aller første gang…

941045_10207117413686494_5357589548567622252_n

De sidste par uger har virkelig været oplevelsesrige. For to uger siden startede jeg sammen med fem andre fra min deling, et intenst sabeleksercits forløb. Vi trænede hver dag med sabel til fods, til hest og i rød galla – alt sammen for at blive klar til vores første skarpe opgave som sabelhusarer. Den 16 tog vi afsted mod Bornholm hvor dette skulle ske. Vi skulle ride et estandart kommando ved medaljeoverrækkelsen for krigsveteraner (1949-2009). Det var en kæmpe oplevelse, både fordi det var første gang i rød galla og fordi det var et arrangement hvor vi hyllede de mange mennesker der har sat deres liv på spil for en anderledes verden.

Paraden gik helt som det skulle og vi pakkede sammen for at vende næsen mod Slagelse og gøre det hele endnu engang. Også her gik det rigtig godt! Det var vildt endelig at få lov til at sidde på hesten i galla, med sabel og hvad der ellers høre til. Nu er der stille for en stund indtil vi igen skal på hesten den 8 februar.

Jeg elsker mit job!

…og det sidste farvel. 

Det har været nogle gode uger med en masse oplevelser, men fredag blev stemningen lidt trykket. Fredag den 22 januar 2016 fik vores ældste deling deres aller sidste ordre ved Gardehusarregimentets Hesteskadron. Klokken 12:00 lød det fra Majoren “Til civil, træd af!” Tiden var kommet til at vi skulle sige farvel til 30 mennesker vi har gået op og ned af de sidste måneder. Vi har haft de vildeste fester, de sjoveste byture, flirter, forhold, venskaber og generelt bare en masse grin og et godt samarbejde. Jeg kommer til at savne disse fantastiske mennesker, det bliver mærkeligt ikke at skulle se dem hver dag mere.

Skærmbillede 2016-01-24 kl. 10.37.39

Den sætning er på flere måder forfærdelig at høre. Både fordi den er mærket for afslutningen af en god tid som vi aldrig får tilbage, men også fordi det er mig og min deling der om mindre end seks måneder står overfor majoren.

Om en uge bliver vi selv ældste og modtager vores yngste. Forhåbentligt får vi lige så mange gode oplevelser med dem som vi selv havde med vores ældste! Nu skal de næste 6 måneder nydes med alt hvad der følger med husarlivet!

God søndag!

//Ea

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Turen går til..